Vyzkoušejte naše vícezrnné bílkovinné krekry a k nim některý z receptů na skvělý dip!
V hlavní roli…
Avokádo
Ingredience:
- Naše Vícezrnné bílkovinné krekry Pizza
- 2 vyzrálá avokáda
- 1 limetka nebo citron
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- Hrst čerstvého koriandru
- Sůl, pepř
Postup:
Avokádo rozdělte na půl, vyjměte pecku, lžičkou vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmačkejte. Smíchejte se šťávou z limetky, zakysanou smetanou, jemně nasekanou chilli papričkou, česnekem a koriandrem, dochuťte solí a pepřem.
Řepa
Ingredience:
- Naše Vícezrnné bílkovinné krekry
- 250 g červené řepy
- 80 g žervé
- 1 polévková lžíce zavařených brusinek
- Sůl, pepř
- Čerstvý koriandr, slunečnicová nebo piniová semínka na ozdobu
Postup:
Červenou řepu uvařte nebo upečte v troubě do měkka (můžete však použít i syrovou), oloupejte a nastrouhejte najemno. Smíchejte s žervé a brusinkami (můžete obměnit nasekaným česnekem) a dochuťte solí a pepřem. Hotovou pomazánku ozdobte nasekaným koriandrem a slunečnicovými semínky.
Sýr a česnek
Ingredience:
- Naše Vícezrnné bílkovinné krekry
- 100 g sýru (čedar…)
- 200 g lučiny
- 2 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
- Sůl, pepř
- Ředkvičkové klíčky nebo řeřicha na ozdobu
Postup:
Česnek oloupejte, nasekejte najemno a smíchejte s nastrouhaným sýrem, lučinou a jogurtem. Dochuťte solí a pepřem. Pokud budete chtít ozdobit ředkvičkovými klíčky, nejprve je spařte horkou vodou a ihned potom prolijte studenou.
Tvaroh
Ingredience:
- naše Vícezrnné bílkovinné krekry Skořice
- 250 g plnotučného tvarohu
- ½ jablka
- Lžička skořice
- Podle chuti moučkový cukr
Postup:
Jablko nastrouhejte na jemnějším struhadle a v misce smíchejte s tvarohem a asi lžičkou skořice. Podle chuti můžete dosladit moučkovým cukrem. Přidat můžete sušené nebo čerstvé ovoce.